Skiteam Midden Nederland

Skiteam Midden Nederland succesvol bij NJK indoor 2017

04 november 2017

Lorena Dorré 1e plaats bij het NK aspiranten

Zaterdag bij het NJK aspiranten en NJK scholieren deden onze skiërs het ook uitstekend. ’s Morgens werd eerst de Kids Cup gehouden. Deze telde als kwalificatiewedstrijd voor de finalerun voor het NK/NJK aspiranten. De 10 snelste meisjes en de 10 snelste jongens gingen na de kwalificatie door in de finale run voor het Nederlands kampioenschap aspiranten. De finalerun van de 10 snelste meisjes werd gewonnen door Lorena Dorré en daarmee behaalde zij dit kampioenschap. Tevens plaatste Lorena zich met deze klassering voor de kwalificatiewedstrijd van het NJK scholieren. Voor de top-10 finale run plaatsten zich verder van ons skiteam Marit Luttekes, Kay Greebe, Luca Hutten en Mats Prakke. Zij deden het in deze finalerun prima. Bij de meisjes werd Marit 5e. Bij de jongens werden Kay 4e, Luca 6e en Mats 9e.

’s Middags stond het NJK indoor scholieren op het programma. In de kwalificatie plaatsen bij de dames Elisa Vonk en Lorena Dorré zich bij de 20 beste skisters voor de knock-out ronde. Bij de heren waren dit Nick Zondag, Victor de Keijzer en Daniël Vonk. Jilles Douze en Ties de Jonge moesten helaas verstek laten gaan wegens een blessure. Daniël, Victor en Lorena drongen door tot de finalerun van de 10 beste skiërs. Lorena eindigde daarin als 11-jarige (!) als 9e bij de scholieren t/m 15 jaar. Daniël behaalde een 4e plaats en Victor een 7e plaats.

Alles bij elkaar een succesvol NK/NJK alpineskiën indoor voor onze skiërs van Skiteam Midden Nederland. Wij wensen hen veel succes toe bij het verdere verloop van het wedstrijdseizoen.