Skiteam Midden Nederland

SMN behaalt zilver in de finale parallelslamlom NK!!

28 februari 2016

Bij de opening van het Nederlands Kampioenschap in het Oostenrijkse Alpendorf (St. Johann in Pongau) werd tussen de deelnemende Nederlandse skiclubs een parallelslalom gehouden. Van elk Skiteam mochten maximaal 2 teams van 4 skiërs deelnemen.

Eerst werd er tussen alle teams een kwalificatie gehouden waaraan van SMN 2 teams deelnamen. Team Skiteam Midden Nederland 1, bestaande uit Martijn Smak, Kiara Derks, Peter Krol en Luna Zimnik, deed het uitstekend. Zij zetten een scherpe tijd en eindigden als 3e team waarmee zij zich kwalificeerden voor de halve finale.

Skiteam Midden Nederland 2, bestaande uit Rosalie Drinkwaard, Timo Vonk, Ties de Jonge en Elisa Vonk, vochten ook voor wat zij waard waren. Helaas kwam Elisa na de sprong ten val, waarmee zij zich niet meer konden kwalificeren.

Skiteam Midden Nederland 1 wist in de halve finale het als 2e gekwalificeerde team, Discovery 2, te verslaan, waardoor zij doordrongen tot de finale. In de finale stond Skiteam Midden Nederland 1 na 3 skiërs ruim een seconde voor op het andere team, Discovery 1, maar helaas viel Martijn Smak in het eerste deel van het parcours en wist de achterstand op zijn tegenstander niet meer voldoende goed te maken. Daarmee eindigde Skiteam Midden Nederland 1 op de 2e plaats.

Dit was voor ons jonge team een fantastische prestatie. Terecht stonden zij vol trots op het podium.