Skiteam Midden Nederland

1e RS SMN-Cup te Filzmoos een groot succes

27 februari 2016

RUIM 190 DEELNEMERS UIT NEDERLAND EN OOSTENRIJK

3X GOUD, 1X ZILVER EN 6X BRONS voor skiers Skiteam Midden Nederland 

Zaterdag 27 februari 2016 is de 1e reuzenslalom gehouden door Skiteam Midden Nederland in het kader van ons 25-jarig bestaan. De piste van de Papagenobahn in het Oostenrijkse Filzmoos lag er fantastisch bij, goed hard voor de wedstrijd en onder een stralende zon. Er hadden zich ruim 190 deelnemers ingeschreven voor deze nationale puntenwedstrijd reuzenslalom, waaraan op uitnodiging ook tientallen skiërs van de Skiclub Filzmoos deelnamen. 

 

De wedstrijd was uitstekend georganiseerd door Skiteam Midden Nederland in samenwerking met de Skiclub Filzmoos en is zonder enig probleem goed verlopen. De Bergbahnen Filzmoos en de Skiclub complimenteerden ons skiteam na afloop voor de perfecte organisatie. Voor herhaling vatbaar! Dankzij de grote vrijwillige inzet van veel van onze ouders en van de skiclub Filzmoos kon deze wedstrijd op deze manier worden doorgevoerd.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking werd er ook nog een grote tombola gehouden op de startnummers. De prijzen waren beschikbaar gesteld door de Suppliers van Skiteam Midden Nederland, waaronder Schöffel, Fischer, Hestra, Eisbear, Komperdell, Odlo, Uvex en Falke.

 

De skiërs van Skiteam Midden Nederland deden het bij deze wedstrijd, waar vrijwel alle Nederlandse toppers aanwezig waren, uitstekend.

Zij behaalden 10 podiumplaatsen: 3x goud, 1x zilver en 6x brons.

In de breedte deed ons skiteam het verder ook uitstekend, want in totaal behaalden onze skiërs maar liefst 21 Top-10 plaatsen.

Goud werd er behaald door Martijn Smak (Sch-2 H), Ties de Jonge (Sch-1 H) en Lorena Dorré (Asp-1 D). Zilver was voor Daniël Vonk (Sch-1 H) en brons werd er behaald door Peter Krol (Sch-2 H, 1e van zijn leeftijdsjaar 2001), Rosalie Drinkwaard (Sch-2 D), Amélie Lewandowski (Sch-1 D), Youp Duvekot (Asp-2 H, 1e van zijn leeftijdsjaar 2005), Luca Hutten (Asp-1 H) en Dirk Louwers (Den H).

De volledige uitslag is te vinden op www.nskiv.org