Een Nederlands kampioenschap met hindernissen, maar …..

04 maart 2016

Prima prestaties skiërs Skiteam Midden Nederland!

Ties de Jonge Nederlands kampioen slalom bij de scholieren I !

In de week van 28 februari t/m 4 maart 2016 was het Oostenrijkse Alpendorf het toneel van het Nederlands (Jeugd) Kampioenschap. Aan dit kampioenschap namen in alle categorieën de beste Nederlandse skiërs deel, waaronder een grote groep van onze eigen skiërs.

Eerder meldden wij al de prachtige 2e plaats van ons parallelteam bij het teamevent op zondag 28 februari. In de eerste dagen erna werd onder zeer moeilijke piste omstandigheden de Combirace Kids Cup gehouden en voor de jongste skiërs de SnowStar.

Vervolgens gooide het weer roet in het eten en kon met alle inspanningen van de wedstrijdcrew en de aanwezige trainers van de teams op donderdag met moeite alleen de slalom voor de aspiranten met één run doorgevoerd worden. Helaas moest de slalom voor de scholieren en de oudere skiërs, de junioren/senioren/veteranen (JSV) afgeblazen worden.

Gelukkig verbeterde het weer alsnog op vrijdag aanzienlijk en kon de afgeblazen slalom van donderdag toch nog op vrijdag met twee goede manches gehouden worden. Helaas kon er daarmee dit jaar geen reuzenslalom gehouden worden en zijn er geen kampioenen op de reuzenslalom en op de combinatie.

Al met al een week met hindernissen maar gelukkig ook ondanks de beperkte mogelijkheden en de moeilijke omstandigheden toch de nodige successen van onze eigen skiërs. In de categorie aspiranten I meisjes behaalde Luna Zimnik een prima 3e plaats. Bij de scholieren I jongens was het goud en zilver voor Skiteam Midden Nederland: Ties de Jonge behaalde de 1e plaats en werd daarmee Nederlands kampioen op de slalom in de categorie scholieren I jongens. Daniël Vonk stond naast Ties op de 2e plaats. Bij de scholieren II jongens was Martijn Smak succesvol. Ondanks dat hij in de loop een val maakte wist hij met zijn sterke skiën in deze categorie de 2e plaats te bemachtigen.

Allemaal bijzonder goede prestaties!!

Bij de Combi Race behaalden de skiërs van SMN 6 medailles: 3x goud en 3x zilver: Kiara Derks 2e (Sch-2-D), Daniël Vonk 1e (Sch-1-H), Lorena Dorré 1e (Asp-1-D), Marit Luttekes 2e (Asp-1-D), Mats Prakke 1e (Asp-1-H) en Luca Hutten 2e (Asp-1-H).

Bij de SnowStar wedstrijd behaalden de skiërs ook 6 medailles (hier ging het om plaats 1 t/m 5): Lorena Dorré 1e (Asp-1-D), Marit Luttekes 2e (Asp-1-D), Sterre Kraaijeveld 3e (Ben-D), Lara Eindhoven 4e (Ben-D), Dirk Louwers 3e (Ben-H) en Koen Zondag 5e (Ben-H)

Het prima optreden van onze skiërs is een week later nog eens extra onderstreept doordat drie van onze skiërs door de bondstrainer zijn geselecteerd om deel te nemen aan de internationale A FIS wedstrijden Pinocchio in Abetone (Italië). Op grond van hun uitstekende prestaties tijdens het NJK zijn Ties de Jonge, Daniël Vonk en Martijn Smak hiervoor geselecteerd. Een prachtige beloning voor het harde werken van deze skiërs met hun trainers.