Skiteam Midden Nederland

Ben jij heel sportief en wil jij een stoere sport doen. Kom naar de talentendag op 19 juni 2022 op Snowworld Zoetermeer

10 juni 2022

Ben jij heel sportief en wil jij een stoere sport doen?

  • Ben jij in de leeftijd van 6 jaar of ouder,
  • Kun jij voor je leeftijd al aardig goed skiën of wil jij dat graag leren,
  • Wil jij leren in de echte sneeuw een gave slalom te skiën ?

Dan is misschien wat hier verder geschreven staat, precies wat jij zoekt. Je hebt misschien wel eens op de televisie internationale skiwedstrijden gezien, bijvoorbeeld in Oostenrijk, Canada of Frankrijk, Worldcup of bij de Olympische winterspelen, en je dacht “dat is gaaf, dat zou ik ooit ook wel willen doen”. Of, er wordt in de plaats waar jij met wintersportvakantie bent, een jeugd skiwedstrijd gehouden en je zou wel mee willen doen. Of, aan het einde van je skilessen in de sneeuw wordt er een wedstrijd gehouden, je vond dat leuk, deed dat goed en je zou willen dat je dat vaker kon doen. Maar, kan dat? En hoe dan?

Als je dat wil weten, kom dan naar onze TALENTENDAG ZONDAG 19 JUNI 2022 op de sneeuwbaan Snowworld Zoetermeer

Kunnen Nederlandse kinderen wel aan wedstrijdskiën in de sneeuw doen? Ja natuurlijk en hoe! Wij als Skiteam Midden Nederland werken er hard aan samen met de Nederlandse Ski Vereniging om meer kinderen in contact te brengen met de alpine skisport. Skiteam Midden Nederland is als talentteam officieel gecertificeerd door de nationale bond en telt veel skiërs met een NOC*NSF talentstatus, die in hun leeftijd tot de Nederlandse top behoren. Ons doel is om jong Nederlands skitalent op te leiden tot goede alpine wedstrijdskiërs. Onze uitgangspunten zijn kleinschaligheid, kwaliteit en plezier in de skisport. 

Onze naam laat je anders denken, maar Skiteam Midden Nederland traint met kinderen uit heel Nederland en doet dit inmiddels al ruim 30 jaar. Vele Nederlandse (jeugd)kampioenen zijn hieruit voortgekomen, waaronder onze hoofdtrainer Nanda Dorré en meer in de afgelopen jaren Martijn Smak, Peter Krol, Ties de Jonge en dit seizoen bij de scholieren, Lorena Dorré. Zij zijn allemaal ooit als 6-, 7- of 8-jarige bij ons skiteam begonnen. Door corona konden wij 2 jaar geen Talentendag houden, maar elk jaar zoeken wij nieuwe jonge talenten, die graag heel goede wedstrijdskiërs willen worden en later misschien met veel enthousiasme in hun voetsporen willen treden.

De Talentendag van 19 juni is daar een prima gelegenheid voor. Op deze dag kun je laten zien hoe goed jij al kunt skiën. Maar we kijken naar veel meer. Het is niet zo dat alleen de beste skiërs in het skiteam kunnen komen. Graag willen, plezier in het skiën en veel inzet zijn heel belangrijk. De kinderen die geselecteerd worden op de Talentendag en willen deelnemen, beginnen het eerste seizoen met trainingen op de sneeuwbaan. Heb jij al een heel goed niveau en ben jij voldoende zelfstandig dan kun jij ook door de trainers uitgenodigd worden om al een sneeuwstage in het buitenland mee te gaan of zelfs direct in het sneeuwteam in te stromen.

Het programma van de dag is van 09.00 tot circa 13.00 uur. Na het aanmelden volgt een korte uitleg over de dag. Daarna gaan we de sneeuwbaan op voor een aantal skivaardigheidstesten. Onderwijl worden de ouders verder geinformeerd over ons skiteam en de mogelijkheden die wij bieden. Nadat we weer terug zijn van de sneeuwbaan, kan iedereen zich omkleden, lunchen en verplaatsen wij ons naar de sporthal in de buurt. Daar doen we testen op het gebied van (sport) motorische vaardigheden en circa 14.30 sluiten we de dag gezamenlijk af. De kosten voor de dag zijn € 37,50 (inclusief de toegang tot de sneeuwbaan)

Lijkt het je leuk om te kijken of er in jou ook een wedstrijdskiër zit, overleg dan eens met je ouders en, als zij het goed vinden, meld je dan aan voor de Talentendag op 19 juni a.s. Stuur je gegevens naar o.v.v. ‘Talentendag 2022’ Meer informatie vind je op onze facebook pagina of op www.skiteam-midden-nederland.nl

Wij hopen jou en je ouders op zondag 19 juni te ontmoeten

Rob Haks, voorzitter Skiteam Midden Nederland