Skiteam Midden Nederland

Zondag 11 juni 2017 Talentendag Skiteam Midden Nederland Sneeuwbaan Snowworld Zoetermeer

26 april 2017

Ben jij heel sportief en wil jij een stoere sport doen?

  • Ben jij in de leeftijd van 6 t/m 11 jaar (geboren 2011 of eerder),
  • kun jij voor je leeftijd al aardig goed skiën óf wil jij dat graag leren,
  • wil jij leren in de echte sneeuw een gave slalom te skiën ?

Meld je dan aan voor onze Talentendag op 11 juni 2017 te Snowworld Zoetermeer.

 

Je hebt misschien wel eens op de televisie internationale skiwedstrijden gezien, bijvoorbeeld in Oostenrijk, Canada of Frankrijk, World Cup of Olympische winterspelen, en je dacht

“dat is gaaf, dat zou ik ooit ook wel eens willen doen”.

Of, er wordt in de plaats waar jij met wintersportvakantie bent, een jeugd skiwedstrijd gehouden en je zou wel mee willen doen.

Of, aan het einde van je skilessen in de sneeuw wordt er een wedstrijd gehouden, je vond dat leuk, deed dat goed en je zou willen dat je dat vaker kon doen.  Maar, kan dat ? En hoe dan ?

 

Als je dat wil weten, kom dan naar onze TALENTENDAG

ZONDAG 11 JUNI 2017 - Sneeuwbaan Snowworld Zoetermeer.

 

Kunnen Nederlandse kinderen wel aan wedstrijdskiën in de sneeuw doen? Ja natuurlijk en hoe! Misschien heb je wel eens de naam gehoord van goede Nederlandse wedstrijdskiërs als Marvin van Heek, Adriana Jelinkova, Maarten Meiners of Steffan Winkelhorst. De Nederlandse Ski Vereniging werkt er samen met skiteams als wij in Nederland hard aan om meer kinderen in contact te brengen met de skisport. Skiteam Midden Nederland is als talentteam officieel gecertificeerd door de nationale bond en telt veel skiërs met een NOC*NSF talentstatus, die in hun leeftijd tot de Nederlandse top behoren. Ons doel is om jong Nederlands skitalent op te leiden tot goede alpine wedstrijdskiërs.

Onze naam laat je anders denken, maar Skiteam Midden Nederland traint met kinderen uit heel Nederland. Vele malen hebben zij nationaal en internationaal podiumplaatsen behaald en zelfs internationale wedstrijden gewonnen. Wij doen dit inmiddels al 27 jaar en hebben in de afgelopen jaren veel Nederlandse (jeugd) kampioenen afgeleverd, waaronder twee van onze trainers Nanda Dorré en Arjan Wanders en meer in de afgelopen jaren Ties de Jonge en Peter Krol. Zij zijn ook allemaal ooit als 6- of 7-jarige bij ons skiteam begonnen.

Elk jaar zoeken wij nieuwe jonge talenten, die graag heel goede wedstrijdskiërs willen worden en later misschien met veel enthousiasme in hun voetsporen willen treden.

 

De Talentendag van 11 juni is daar een prima gelegenheid voor. Op deze dag kun je laten zien hoe goed jij al kunt skiën. Maar we kijken naar veel meer. Het is niet zo dat alleen de beste skiërs in het skiteam kunnen komen. Graag willen, plezier in het skiën en veel inzet zijn heel belangrijk. De kinderen die geselecteerd worden op de Talentendag en willen deelnemen beginnen het eerste seizoen  met trainingen op de sneeuwbaan. Heb jij al een heel goed niveau en ben jij voldoende zelfstandig dan kun jij ook door de trainers uitgenodigd worden om al een sneeuwstage in het buitenland mee te gaan of zelfs direct in het sneeuwteam in te stromen.

 

Het programma van de dag ziet er als volgt uit:

vanaf 09.45 uur            Ontvangst, aanmelden en als nodig het huren van skimateriaal. Plaats: Snowworld, Buytenparklaan 30, 2717 AX  Zoetermeer.

10.30 - 10.45 uur          Welkom, uitleg over de dag en korte algemene info voor ouders en kinderen.

11.00 – 12.00 uur          testen skitechnische vaardigheden en aanleg op de sneeuwbaan. Onderwijl informatie voor de ouders in restaurant Bernadinerhof (onderaan piste3)

12.00 - 12.30 uur          Omkleden in sportkleding voor buiten en zelf lunchen.

12.30 uur                     o.l.v. de trainers verplaatsen naar buitenterrein voor de fysieke testen.

13.00 – 14.30 uur          testen (sport)motorische vaardigheden en inzet op terrein rondom Snowworld

14.30 uur                     Afsluiting van de dag.

Skimateriaal, ski’s, skischoenen en eventueel helm, kan gehuurd worden op Snowworld. Zorg voor het skiën wel voor goede warme skikleding en handschoenen. Daarnaast sportkleding en sportschoenen voor buiten en een bidon of flesje met water.

De kosten voor de dag zijn € 25,-- (Dit is €15,-- toegang tot de sneeuwbaan en €10,-- voor de deelname aan de ski- en fysieke test).

 

Lijkt het je leuk om te kijken of er in jou ook een wedstrijdskiër zit, overleg dan eens met je ouders en, als zij het goed vinden, meld je dan aan voor de TALENTENDAG op 11 juni a.s.

Mail naar  o.v.v. ‘Talentendag 2017’. Meer informatie vind je op onze website www.skiteam-midden-nederland.nl. Wij hopen jou en je ouders op 11 juni te ontmoeten.

Wil jij graag meedoen, maar kun jij echt niet op 11 juni? Neem dan even contact met ons op voor de reservedag.