Skiteam Midden Nederland

Skiteam Midden Nederland maakt grote indruk bij Oostenrijkse RS – wedstrijd “Sport Flory Gedächtnislauf” in Filzmoos.

28 maart 2016

Resultaat: 5 x Goud, 6 x Zilver en 6 x Brons !!

 

Maandag 28 maart, tweede paasdag, werd er op de wedstrijdpiste van de Papagenobahn in Filzmoos de Sport Flory Gedächtnislauf gehouden, een reuzenslalomwedstrijd voor alle leeftijdscategorieën. Voor de categorieën scholieren en ouder ging de wedstrijd over twee manches en werd ’s morgens gehouden. ’s Middags was de wedstrijd voor de Aspiranten en Benjamins over één manche. De piste was in prima staat en het weer was prachtig,

De skiërs van Skiteam Midden Nederland maakten in het Oostenrijkse veld duidelijk indruk met hun goede skitechniek en de prima tijden die zij op het scorebord zetten. Het resultaat was maar liefst 17 top-3 plaatsen: 5x goud, 6x zilver en 6x brons.

Goud werd in hun categorie behaald door Florance Louwers, Kiara Derks, Kay Greebe, Peter Krol en Martijn Smak.

Zilver was voor Elisa Vonk, Rosalie Drinkwaard, Nick Zondag, Tomas Slootweg, Ties de Jonge en Timo Vonk.

Brons werd behaald door Lara Eindhoven, Amélie Lewandowski, Dirk Louwers, Youp Duvekot, Jilles Douze en Daniël Vonk.

Stuk voor stuk prima resultaten. Florance Louwers behaalde bovendien nog de dagprijs als snelste Aspirant bij de Dames. Deze prima resultaten zijn een mooie opmaat voor het weekend van 2 en 3 april bij de Kids Trophy wedstrijden in het Oostenrijkse Zauchensee. Aan deze wedstrijden voor skiërs t/m jaargang 2002 nemen meer dan 800 skiërs deel.